گزارش اقدامات HSE
ایمنی ، بهداشت حرفه ای و محیط زیست
بنیاد طی سال های ۹۱ لغایت ۹۷ اقدامات گسترده ای برای مراقبت از جان مددجویان و کارکنان ، کاهش آسیب های ناشی از کار ، ارتقای ایمنی و بهداشت حرفه ای و حفاظت از محیط زیست را در دستور کار نمایندگی ها ، مجتمع ها و شرکت ها قرار داده است.
بنیاد طی ۷ سال گذشته با استقرار سیستم HSE ، جذب و تعیین مسئول HSE ، آموزش های لازم را برای مددجویان و همکاران در رده های تابعه عملیاتی و اجرا نمود .
شاخص شدت حوادث مبتنی بر روزهای از دست رفته کاری ناشی از حادثه از ۶۵ هزار روز کاری در سال ۹۲ به ۲۶۳۱ روز کاری در سال ۹۷ کاهش یافته است .
منظور از کاهش روزهای از دست رفته ، روزهایی ست که مددجویان به دلیل وقوع حوادث در محل کار حاضر نشده و در آن روزها کاهش تولید و درآمد رخ داده و شاخص تکرار حوادث در سال ۹۲ از ۱۶۲ مورد به ۱۳۹ مورد کاهش یافته است .
طی ۷ سال گذشته ۱۸ واحد خانه بهگر و خانه بهداشت در واحد های تابعه بنیاد در نمایندگی بنیاد استان های کشور احداث ، تجهیز و به بهره برداری رسیده است .
در این واحد ها مددجویان ( قبل از اعزام بکار در کارگاه ها و واحد های تولیدی ) مورد آزمایش های تخصصی شنوایی سنجی ، بینایی سنجی ، تست های ریوی و سایر معافیات پزشکی قرار می گیرند .
در حال حاضر ۱۵ نفر نیروی تمام وقت و ۹ نفر کارشناس پاره وقت در حوزه HSE در رده های بنیاد مشغول بکار و آزمایشات معافیات شغلی مددجویان ۱۰ استان انجام و این اقدامات همچنان ادامه دارد .
با ایجاد زیر ساخت های HSE در واحد های تابعه بنیاد ، بازدید های میدانی و آموزش های انجام شده ارزش ریالی کاهش حوادث ( بر اساس متوسط درآمد مددجویان ) نزدیک به یک میلیارد تومان بر آورد می گردد .
برگزاری مانورهای آتش نشانی در کارگاه ها و واحد های تولیدی بنیاد با حضور مددجویان و کارکنان طی ۷ سال گذشته انجام شده است .
حوادث در برخی استان ها ( که مددجویان آن فعالیت های گسترده را انجام می دهند ) تا ۷۸ % کاهش نشان می دهد .
طی ۷ سال گذشته در مجموع ۳۷ هزار ساعت آموزش ، تشکیل ۶۸۰۰ پرونده معاینات شغلی ، ایجاد ۳۲۰ مورد شناسنامه کارگاهی HSE و ۱۲ هزار ساعت بازرسی HSE از مجموعه واحد های تابعه بنیاد انجام شده است .
فرهنگ سازی HSE ( ایمنی ، بهداشت حرفه ای و حفاظت از محیط زیست ) در کنار فعالیت های حرفه آموزی و اشتغال زندانیان برای جامعه ، هدف مهمترین دستاورد بنیاد در این حوزه است .
انجام معاینات دوره ای برای ۵۰ نفر از مددجویانی که به مدت ۶ ماه درکارگاه حضور داشته و ۱ سال آینده نیز حضور دارند شروع گردید.
آمار مربوطه از کارگاه های اصفهان تهیه و افرادی که بیشترین مواجهه با عوامل زیان آور را دارند توسط کارشناس بهداشت حرفه ای تعیین گردیدند.
انجام خدمات دندان پزشکی برای مددجویان در مرکز طب کار ، کارخانجات حامی در اصفهان
نصب بنر دستور العمل سم پاشی در واحد کشاورزی استان گلستان